За сглобяемите къщи / Типове / "Пасивни" къщи
Енергоспестяващи къщи


В България до този момент към пасивните къщи няма сериозен интерес, тъй като този тип строителство е по-скъпо от монолитното, но това вероятно ще се промени с осъзнаването на факта, че инвестираните средства се възвръщат от спестяване на разходи по отопление на къщата.

„Пасивни” или енергоспестяващи къщи са този тип сглобяеми къщи, чийто разходи за отопление са сведени до минимум с помощта на изключително добра изолация и дървен материал. По този начин вътрешният климат може да се запази без активно отоплителна или охладителна система. Материалите, които се влагат в енергоспестяващите къщи са качествени, дълготрайни и природосъобразни.

За навлизане на свеж въздух в помещенията в енергоспестяващите къщи се използва основно чрез вентилационна система като по този начин не е необходимо да се проветрява чрез отварянето на прозорци, с което често се вкарва прах и мръсотия отвън. Вентилационната система на пасивните къщи обаче не служи за циркулацията на вътрешния въздух, а за доставка на свеж въздух, която използва фини филтри, спиращи праха и цветния прашец.

Публикувано: 00-00-0000
Видяно: 4527
Допълнителна информация Техническа информация
Модели от този тип